юни 5, 2022/Публикации

Медът е вещество, произвеждано от пчелите, от нектара на растенията. Обикновено се използва като подсладител в храната. Може да се използва и като лекарство. Той може да се замърси с микроби от растения, пчели и прах по време на производството, събирането и обработката. За щастие има характеристики на меда, които пречат на тези микроби да останат живи или да се размножават.

   Веществото се използва и като лекарство, което действа по-бавно от останалите, но много по-ефикасно. Използва се и за диария , язви в устата, причинени от лечение на рак, и стомашни язви. Характерно е да се използва и  при кашлица, диабет, високи нива на холестерол , астма и сенна хрема. Някои хора прилагат мед директно върху кожата за заздравяване на рани, изгаряния, диабетни язви на краката, гангрена и лечение на катаракта или помътняване на роговицата при хора, заразени с херпесен вирус.

Добавянето на мед като подсладител вместо захар може да спомогне за повишаване на естествените защитни сили на тялото ви. Медът съдържа вещества, които могат да предпазят клетките в тялото от структурни увреждания т.нар. антиоксиданти. Един от антиоксидантите в меда е много силен – полифенол. Той намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и рак.

    Всичко казано до тук, показва, че медът е супер здравословен и помага на организма да се прочисти от вредни вещества. Той се произвежда от малка ферма, в която се отглеждат био пчели. Той е много важен за консумация и също така за лечение. За нас храненето и спортуването са много важна част от живота на всеки човек. За това искаме да ви представим много интересен проект на Set4dc (Sportsmen Education and Training For Dual Career), който помага на хората да спортуват, карайки колело. 

   Колоезденето – спортът, който ти дава онова невероятно и толкова естествено усещане за свобода и движение. Той е чудесен начин да се заредиш с адреналин, да пътуваш и да се доближиш до природата. Колоезденето е перфектната физическа активност, която можеш да упражняваш и в приятна компания. На всичкото отгоре този спорт ще ти помогне да бъдеш в отлична форма и да поддържаш тялото здраво. В последните десетилетия колоезденето става все по-разнообразно и е от спортовете, които претърпяват бързо развитие. Каквито и емоции да предпочиташ, велоспортът е твоето занимание, защото в него има за всекиго по нещо.

 Колоезденето може да помогне много за подобряване здравето на сърцето ви, тъй като то всъщност е аеробно упражнение. Изчерпването на кислорода в мускулите ще накара сърцето ви да работи по-бързо, за да им достави кръв обогатена с кислород. Заедно със сърцето ви колоезденето ще подобри и състоянието на кръвоносните ви съдове и белите ви дробове.

Дори и да не ви се вярва, с помощта на колоезденето се намалява болката в ставите ви, особено на тези в коляното. Редовното каране на колело подобрява движението в ставите, подпомага тяхното лечение, в следствие на ставна травма и помага да се възстанови ставният хрущял.

   Освен спорт, колоезденето е професия на някой. Но за огромно съжаление, тази активна дейност приключва на много ранна възраст около 30-35 години. Компанията Set4dc (Sportsmen Education and Training For Dual Career) създава проект за двойна кариера на професионалните колоездачи. С тази помощ те могат да продължат своята кариера като мениджъри и ментори на младото поколение, предавайки целия си опит и знания, които притежават. Фирмата е извела своите най-важни черти на маркетинговия си мениджмънт като: мисия, визия и ценности. 

Мисия: Нашата мисия е да обединим професионалните колоездачи, които стимулираме, да продължат тяхната кариера като мениджъри в колоездачни клубове, като по този начин да бъдат като ментори на младите колоездачи, с които да обменят опит и умения.

Цели: 

  • подпомагане кариерата на стартиращи и млади колоездачи, като им се осигури подходящо поддържащо обучение; 
  • ангажирането на професионални колоездачи в обучението на младите; 
  • обмяна на опит, знания и умения в колоезденето.

Визия: Нашата визия е да помогнем на професионалните колоездачи да продължат своята активна кариера чрез успешното съчетаване на обучение и интензивни тренировки. 


Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /home/denistop/vdhoneyfarm.com/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /home/denistop/vdhoneyfarm.com/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /home/denistop/vdhoneyfarm.com/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /home/denistop/vdhoneyfarm.com/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 598

Добавете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Абонирайте се за седмични новини и промоции
Последвайте ни